Hayata Yön Verenler 2

Hayata Yön Verenler 2 e-twinning projemiz

07.02.2021 566

Proje Hakkında

Hayata yön veren Bilim insanlarının hayat hikayelerini öğrencilere aktarabilmek, öğrencilere doğru rol model olabilecek Bilim İnsanlarını yakından tanıyabilmek için her ay bir Bilim İnsanı tanıtım panosu düzenlenecek, bu panoda ayrıca bilimle ilgili gelişmeler, haberler paylaşılacak.Sıniflarda bilim insanları öğrenciler tarafından tanıtılacak.

HEDEFLER

Hayatımizda önemli yer tutan Bilim İnsanlarını daha yakından tanıyıp kendilerine örnek alma. Araştırma becerilerini geliştirme, kendini ifade etme ve iletişim becerilerini geliştirme.Bilim insanlarını rol model olarak görmelerini sağlamak.

PROJE ÇALIŞMA PLANI:
EYLÜL-EKİM
Proje girişinin yapılması
Çalışılacak öğretmen ekibinin belirlenmesi
Tanışma padletinin doldurulması
Proje logosunun hazırlanıp paylaşılması
Haritada okulların işaretlenmesi
Proje anketinin doldurulması
KASIM
Öğrencilerle beraber çalışılacak bilim insanlarının belirlenmesi
Öğrencilere kısaca bu kişiler hakkında bilgi verilmesi
Okulda bir pano belirlenip öğrencilerle beraber aylık olarak tanıtılan bilim insanının değiştirilmesi
Panoda güncel bilimsel haberlere de yer verilmesi
Yapılan çalışmaların proje padletimizde paylaşılması
ARALIK-OCAK-ŞUBAT-MART-NİSAN-MAYIS
Kasım da yapılan çalışmaların periyodik olarak tekrarlanması
Belirlenen bilim insanlarının seçilen öğrenciler tarafından rutin olarak tanıtımının gerçekleşmesi
Tüm branşlarda bilgi yarışması yapılması
HAZİRAN
Proje sonlandırılıp okul web sitesinde yayınlanacak e book hazirlanacak
NOT:Proje planı ortakların görüş ve önerilerine açıktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Etkili İletişim, araştırma, bilimsel düşünebilme, işbirliği sağlayabilme becerilerinde gelişme. Bilimi yakından takip edebilme. Sorumluluk alabilme.